Mystery Shopper 2.0

tajni kupac srbija intelligence 1

Mystery Shopping – tajanstvena kupovina je metod merenja performansi prodajnog mesta od strane (tajanstvenih) kupaca u odnosu na željene ciljeve nivoa usluge postavljene od menadžmenta.

Razlike između istraživanja zadovoljstva potrošača i Mystery shopping metode je prikazan na sledećem dijagramu.

Ovom ekspertizom klijent može da sazna da li su kupcima isporučene obećane vrednosti; da li se prodavci drže procedura prodaje i nivoa ljubaznosti; da li su prodajna mesta u propisanom stanju; kakvi su odnosi među prodajnim mestima, menadžerima objketa ili regionalnim menadžerima…

Međutim, cilj Mystery shopping-a svakako nije lov na greške i nipodaštavanje već uloženog truda ljudi. Cilj je utvrđivanje pravilnosti i podsticanje da se dobra iskustva međusobno dele, a da se loše pojave uklone ili smanje.

Kako postati tajanstveni kupac

Svoj utisak i impresije beleže kupci koji su obučeni da svoj stav izlože racionalno, detaljno, nepristrasno i objektivno. Oni su tačni, precizni, ali pre i iznad svega – kupci koji inače kupuju proizvode ili usluge klijenta ili njegovih konkurenata.

Radimo sledeće standardne Mystery shopping metode u retail sektoru:

  1. Mystery check
  2. Mystery visit
  3. Mystery shop
  4. Mystery call
  5. Mystery e. mail

Razvili smo specijalne Mystery shopping metote:

  1. B2B
  2. Mystery patient
  3. Mystery guest and Luxury
  4. Bank/Insurance Client Journey

Ceo Mystery shopping sistem je podržan od strane profesinoalnog softvera kojeg smo razvili samostalno u Intelligence d.o.o. Shopper Analytic Software (SAS) je plod višegodišnjeg iskustva, znanja iz ove oblasti sa jedne strane i potreba klijenata i tajanstvenih kupaca sa druge.