Online tehnika

online-research-srbija

Prednost OnLine prikupljanja podataka je u tome što ispitanici odgovaraju na pitanja kada žele i gde žele.

Ova metoda (CAWI – „Computer Assisted Web Interviewing“) povećava relevantnost odgovora jer obično popunjavaju anketu u udobnosti svog doma ili mobilnog uređaja. CAWI metoda je posebno važna za studije koje obuhvataju prosečne Interent korisnike ili korisnike društvenih mreža.

Dodatna prednost OnLine tehnike je da može da se radi u bilo kom periodu godine sa jednakom efikasnošću. Kasna jesen i zima su nešto manje poželjna za rad napolju (vremenske prilike i broj praznika). Sa druge strane, telefonsko prikupljanje (preko fiksne telefonije), iako pokriva 98% domaćinstva ima svoja ograničenja jer sve manje urbanog stanovništva koristi fisknu telefoniju.

Nedostatak ove tehnike u Srbiji i okruženju je slabija pokrivenost populacije starije od 65 godina i ruralne populacije (svega 27,2% domaćinstava ima pristup Internetu u ruralniim oblastima).

orangepanel logo

Na naš online panel se dobrovoljno prijavljuju svi građani Republike Srbije koji vole da se njihov glas čuje i žele da doprinesu sebi ali i svim potrošačima bolje prilagođene i nove proizvode i usluge.

Naše klijente veoma zanima mišljenje svojih ili konkurentskih potrošača, te veoma cene stav potrošača, njihove potrebe ili sugestije. Pored toga što su ankete koje naša kompanija strukturira lake za odgovaranje i zabavne, naši panelisti imaju i benefit u nadoknadama. Popunjavanjem anketa se sakupljaju bodovi koji se kasnije pretvaraju u vrednosne vaučere.

Pozivamo sveda se prijave na naš OrangePanel.com klikom ovde.

Molimo Vas da pročitate uslove korišćenja.